Iepenloftspul Snakkerbuorren

Sinds 2008 organiseren de drie dorpen Snakkerburen, Lekkum en Miedum ieder jaar gezamenlijk een Iepenloftspul.
Traditiegetrouw wordt het stuk ieder jaar op De Doarpstûn in Snakkerbuorren ten tonele gebracht.
Een prachtige en unieke locatie waar, te midden van het groen, in de zomer genoten kan worden van meerdere voorstellingen in de open lucht.
Het Iepenloftspul is een activiteit van De Doarpstûn, maar wordt namens het bestuur van de tûn georganiseerd door de Iepenloftcommissie.
De leden van deze commissie nemen allen vrijwillig en vol enthousiasme deze omvangrijke organisatie op zich.
In september beginnen de eerste voorbereidingen. Denk hierbij aan de keuze van stuk en regisseur en de audities voor de rollen.
In januari starten de repetities, waarna al snel ook de ploegen die verantwoordelijk zijn voor onder andere het decor, de vormgeving en de rekwisieten aan de slag gaan.

De spelers worden altijd eerst zoveel mogelijk in de eigen dorpen gezocht, maar om voor bepaalde rollen geschikte mensen te vinden, maken we soms een ‘uitstapje’. Ook de overige vrijwilligers komen voornamelijk uit één van de drie dorpen. Naast de genoemde bouw- vormgeving- en rekwisietenploeg, zijn ook naaisters, cateraars en de zogenaamde ‘vuurploeg’ altijd vol enthousiasme betrokken bij het Iepenloftspul Snakkerbuorren.
En vele meer, natuurlijk. De Iepenloftspullen zijn zo langzamerhand niet meer weg te denken uit Friesland.
Iepenloftspul Snakkerbuorren heeft in de loop der jaren een hele eigen plek weten te veroveren, met haar unieke locatie, fantastische sfeer en hechte groep vrijwilligers en spelers. Een groot deel van het publiek weet daardoor De Doarpstûn met haar Iepenloftspul al vele achtereenvolgende jaren te vinden! 
Er wordt gebruik gemaakt van digitale kaartverkoop én op De Doarpstûn is door vele vrijwilligers een vast Iepenlofttheater gerealiseerd.

Locatie Theater Iepenloftspul

Adres voor navigatie

Oan ‘e Dyk 56 9083 AE Snakkerburen

Openingstijden

tijdens de voorstellingen